Якщо ви віддаєте перевагу, щоб приготоване м’ясо на грилі мало аромат димку, вам підійде вугільна модель. Газові пристрої більш економічні і зручні у використанні. Найбільш екологічними є електричні грилі для альтанок.

Літня альтанка — неодмінний атрибут багатьох сучасних дачних і заміських ділянок. Розташувавшись в ній, можна відпочити, подихати свіжим повітрям, поспілкуватися з друзями. А якщо ще і встановити мангал, відпочинок стане незабутнім. У цьому місці можна буде збиратися всією сім’єю або великою компанією у свята і вихідні, смажити м’ясо і овочі, відпочивати і насолоджуватися спілкуванням.

Плюси від установки гриля в альтанці

Альтанка з грилем — це ідеальне місце для відпочинку. У ній можна не тільки відпочивати, але ще і готувати смачні страви на відкритому вогні. Така їжа надзвичайно корисна і смачна. Вона зберігає максимум корисних властивостей і при цьому містить мінімальну кількість жиру. Весь жир в процесі приготування стікає з м’яса вниз, звільняючи готується продукт від шкідливих для організму речовин.

Особливо зручно і приємно використовувати такий гриль для альтанки в прохолодну погоду. Холодними вечорами в такій альтанці стає набагато затишніше і тепліше, ніж на вулиці. У ній альтанці можна відпочивати, спостерігати за вогнем і стежити за процесом приготування їжі.

Як вибрати гриль для альтанки?

Такі пристрої бувають газовими, вугільними та електричними. Якщо ви віддаєте перевагу, щоб приготоване м’ясо на грилі мало аромат димку, вам підійде вугільна модель. Газові пристрої більш економічні і зручні у використанні. Найбільш екологічними є електричні грилі для альтанок. Вони є найбезпечнішими, тому їх можна використовувати всередині дерев’яних конструкцій. Правильний вибір гриля дозволить вам забезпечити швидке, безпечне приготування м’яса, овочів, риби на відкритому вогні.

Яке паливо використовувати в грилі?

Для роботи таких пристроїв можна використовувати різні види палива. Кожне паливо володіє власними перевагами і недоліками. Найчастіше використовуються такі види палива:

  • брикети деревного вугілля;
  • вугілля шматочками;
  • деревні бруски, тріска;
  • пропан.

Брикети горять рівно і довго, забезпечуючи постійну температуру. З їх допомогою зручно готувати їжу непрямим методом (без полум’я). Деревне вугілля горить краще, ніж брикети. Він забезпечує насичений жар і надає стравам присмак диму. Тріску і бруски зазвичай використовують не окремо, а разом з брикетами. Це дозволяє зробити дим і жар більш рівномірними і стійкими. Пропан забезпечує роботу газових моделей. Він обходиться дешевше, однак не надає їжі присмак диму. Для вирішення цієї проблеми в газових моделях виробники роблять невеликий відсік для тріски. При бажанні, газову модель можна підключити до газопроводу.